Paardengedrag en welzijn

Vanuit mijn achtergrond als gedragsbioloog en osteopaat voor paarden, hou ik me graag bezig met paardenwelzijn. Veel welzijnsproblemen komen tot uiting in gedragsproblemen en problemen met de gezondheid van een dier. Bij paarden kun je denken aan stereotiep gedrag als uiting van welzijnsproblemen. Fysiek kunnen welzijnsproblemen leiden tot ziekte, blessures en ongemakken (blokkades e.d.). Met mijn kennis en ervaring kan ik jou en je paard hierin helpen. 

 

 

Daarnaast kan bijvoorveeld ook de wijze van trainen en de pasvorm van het zadel van invloed zijn op het welzijn en de gezondheid van het paard. Wanneer de trainingsmethode niet goed aansluit bij paard en/of ruiter, leidt dit tot spanningen, onbegrip en conflicten. Het is daarom heel belangrijk te zoeken naar een trainingsmethode die past bij jou en je paard. 

 

Ik zet mij graag in om het paardenwelzijn te verbeteren. Dit doe ik door het geven van clincis en lezingen en door mee te werken aan gedrags- en welzijnsonderzoeken. Ook kun je bij mij terecht voor advies over hoe je het welzijn van je paard kunt verbeteren.