Een dry needling behandeling

Bij dry needling wordt, zoals de naam al zegt, gebruik gemaakt van naalden. Letterlijk vertaald betekent dry needling “het gebruik van een droge naald”. Daarmee wordt benadrukt dat er geen injecties plaats vinden, er wordt geen vloeistof geinjecteerd. De naalden die gebruikt worden bij dry needling zijn dezelfde als waar bij acupunctuur mee wordt gewerkt, maar de wijze van gebruik verschilt. Bij acupuntuur behandelt van men meridianen, dit is iets heel anders dan de triggerpunten die ik met dry needling behandel.

 

Bij een dry needling behandeling plaats ik alleen naalden in spieren. Dit betekent dat ik alleen boven de knie en elleboog van het paard werk. De pezen, botten, banden en inwendige organen behandel ik niet met dry needling. Dit is om te voorkomen dat schade aan die structuren kan worden toegebracht, je prikt tenslotte toch met een naaldje.

Het door de huid heen prikken voelen de meeste paarden niet. Wel zien we vaak een reactie wanneer het triggerpunt wordt bereikt. Er is vaak een spiertrilling zichtbaar, dit noemen we een twitch.

 

Na de behandeling is het triggerpunt weg en kan de spier ontspannen en weer normaal bewegen. De spierspanning neemt af en de doorbloeding van de spier verbetert en meestal is er ook sprake van een directe vermindering van de pijn.