Dry needling voor paarden

Wanneer je paard bewegingsklachten heeft, bijvoorbeeld door blokkades in het lijf en spierverkrampingen, dan kan het zijn dat (andere) spieren overbelast raken. Voorbeelden van problemen waarbij dry needling kan helpen zijn het moeite hebben met nageven, het hoofd kantelen, hangen in de hand, de rug stijf houden en moeite hebben de achterhand mee te nemen. Een dry needling-behandeling kan helpen bij deze problemen door spierverkrampingen op te lossen.

 

Dry needling behandelt spierpijnen en spiergerelateerde klachten door het inbrengen van speciale fijne naaldjes op specifieke plaatsen in het spierweefsel. Deze plaatsen noemen we triggerpunten of spierknopen. Dit zijn pijnlijke plekken in de spieren. Vaak zijn ze goed voelbaar en wanneer je erop drukt, kan de pijn uitstralen naar andere delen in het lichaam.

Door de triggerpunten aan te prikken met een naaldje, kan pijn worden verlicht of weggenomen.

De behandelmethode

 

De behandelmethode die ik gebruik, is de dry needling methode die ontwikkelt is door Andrea Schachinger. Zij is een van de grondleggers van dry needling voor paarden in Nederland. Ze heeft de methode ontwikkelt na een jarenlange studie van het paardenlijf en in samenwerking met diverse dierenartsen. Inmiddels behandelt zij al 15 jaar paarden met veel succes door middel van dry needling.

Voor meer informatie over de dry needling methode van Andrea, zie: http://www.dryneedlingtherapeut.nl/